Nederland virtueel ontdekken

Hoe leuk is het om vanuit jouw comfortabele stoel te ontdekken hoe het weer is op de Wadden? Of hoe handig is het om te bekijken hoe druk het is op het strand van Scheveningen op een warme zomerse dag? Met een van de vele webcams die Nederland rijk is, kun je dag en nacht een virtueel bezoek brengen aan plaatsen waar je nooit bent geweest of aan jouw favoriete stukje natuur. Zo ontdek je hoe mooi Nederland kan zijn, bij goed weer en bij regen, zonder een stap buiten de deur te zetten. Kun je gelijk de goedkoopste autoverzekering uitzoeken, want je gebruikt je auto op die manier toch minder vaak.

Familie uitzwaaien via een webcam

Havens, zoals Hoek van Holland, hebben een webcam waarmee je bijvoorbeeld het vertrek van de ferry tussen Hoek van Holland en Harwich in Engeland kunt volgen. Gaat er familie op vakantie met een van de ferry’s die vanuit Nederland vertrekken? Dan is de kans groot dat je met een van de haven webcams jouw geliefden virtueel kunt uitzwaaien. Ideaal in deze tijd, waarin we steeds meer virtueel contact met elkaar hebben.

Vliegtuigen spotten?

Ook als vliegtuig- of treinfan is er veel te zien op een van de populaire webcams. Bekijk sportvliegtuigen op vliegveld Teuge, of zie hoe de vliegtuigen klaar staan voor vertrek op de luchthaven van Schiphol. Tip: op een regenachtige dag is het leuk om samen met de kinderen een aantal webcams te bekijken van plekken die tot de verbeelding spreken, zoals de Nederlandse eilanden of de Zaanstreek. Zo kun je samen de leukste plaatsen op een lijst zetten voor een dagje uit in eigen land of voor het plannen van een bezoek met de auto of de trein. Nog een tip: woon je in de buurt van luchthaven Schiphol? Check dan op de website van de luchthaven of het panoramadek geopend is. Hier kun je in een geparkeerd vliegtuig stappen en vanaf het dek vliegtuigen zien landen en vertrekken. Ook een bezoek (gratis) aan de spottersplek bij de Polderbaan maakt het mogelijk om vliegtuigen van dichtbij te zien (en te fotograferen).

Met de auto het land ontdekken

Wanneer je met de auto het land wilt doorkruisen op zoek naar bijzondere (gratis) bezienswaardigheden of activiteiten, dan is het handig om een gratis autoroute te downloaden. Zo lenen de Veluwe (natuurgebied) of de Deltaroute zich perfect voor een verkenningstocht per auto. Met een betrouwbare auto, een goed gevulde picknickmand en een leuke route plan je voordelig de leukste dagjes uit in eigen land. Natuurgebieden zoals Nationaal Park de Hoge Veluwe kunnen geheel met de auto doorkruist worden. Neem je verrekijker mee om bij de spotplekken herten, reeën en wilde zwijnen te kunnen zien!