Bijzonder slapen op de Waddeneilanden doe je zo

De Waddeneilanden zijn één van de mooiste gebieden van Nederland, zo simpel is het nou eenmaal. Via de webcams van de Wadden kun je deze regio bewonderen, maar het is nog veel leuker om daadwerkelijk naar de Nederlandse eilanden toe te gaan. Dat is toch weer eens wat anders dan Chersonissos of Salou, maar zeker niet minder leuk. Bovendien is het een stuk dichterbij. Je kunt een goedkoop auto huren om vervolgens naar de veerboot toe te gaan om op het Waddeneiland van je keuze te komen. Overnachten kan daar natuurlijk ook. Wil je uniek slapen? Gebruik dan de onderstaande tips. 

Yurts op Texel

Texel is het Waddeneiland dat je naar alle waarschijnlijkheid het best kunt bereiken. Kijk eens op autohuur Amsterdam om een auto te huren en je kunt zo naar Den Helder rijden om de veerboot te nemen. Zo kun je op Texel gebruik maken van je huurauto en hoef je dus niet het openbaar vervoer te gebruiken, al kun je uiteraard ook een fiets huren. Uniek overnachten op dit eiland is ook zeker mogelijk. Zo kun je kiezen voor een yurt die aangeboden wordt door een bedrijf genaamd Texel Yurts. Deze ronde tenten bevinden zich in het zuidelijke deel van Texel.

Boshuisjes op Vlieland

De tweede eiland van links naar rechts is uiteraard Vlieland, wat je kunt herinneren aan het TV-TAS geheugensteuntje. Dit Waddeneiland is erg klein, waardoor het je echt een vakantiegevoel zal geven. Op Vlieland vind je namelijk maar één hoofdstraat, maar natuurlijk ook veel natuur. Hou je van kamperen? Dit is mogelijk op onder meer de terreinen Stortemelk en Lange Paal. Niet iedereen is natuurlijk liefhebber van zo’n camping, maar gelukkig kun je ook op andere manieren slapen op Vlieland. Zo vind je op Stortemelk een paar prachtige boshuisjes, maar ook handige huurtenten en leuke duinhuisjes.

Strandlodge op Ameland

In de zomervakantie stroomt Ameland elk jaar weer vol met toeristen. Vooral de Duitse vakantiegangers weten dit Waddeneiland goed te vinden, al kom je er ook genoeg Nederlanders tegen. Logisch, want Ameland is zonder twijfel een leuk eiland. Zo kun je er lekker luieren op het strand, maar kun je ook de vuurtoren bezoeken en beklimmen. Bovendien zijn de rondvluchten boven het eiland een echte aanrader, net zoals een boottocht. Bijzonder slapen op Ameland is ook zeker mogelijk. Dit doe je bijvoorbeeld in een strandlodge in Hollum, wat op slechts 900 meter van het strand ligt. Vergeet niet gebruik te maken van de hangmat.

Natuurhuisje op Schiermonnikoog

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om naar Schiermonnikoog te gaan. Je moet dan eerst naar Lauwersoog om de veerboot te pakken naar het eiland. Ben je eenmaal op Schiermonnikoog? Je kunt er dan voor kiezen om te slapen bij een boer. Zo kun je op dit Waddeneiland slapen in een natuurhuisje wat zich bevindt op het erf van een boerderij. In totaal kunnen er maar liefst 6 personen in slapen verdeeld over drie slaapkamers. Genieten maar van het eiland en het uitzicht!