De leukste activiteiten die gewoon wel mogen

De horeca dicht, wat een tegenvaller. De zon geeft nog wel wat glans… precies. Omdenken dus want er is nog heel veel wat wel kan of mag en waarbij je bijvoorbeeld de horeca kunt ondersteunen.

Zo help je de horeca… en jezelf

Is je favoriete restaurant nu gesloten? Dan is het juist tijd ze te ondersteunen. Door te bestellen. In plaats van uit eten bestel je nu je favoriete diner en laat je het bezorgen. Je mooie tafellinnen uit de kast, servies en kristallen glazen op tafel of ga je op je sushi manier op kussens aan de salon tafel?

En heb je op een doordeweekse dag even geen zin in koken? Bestel dan gewoon! De horeca heeft het nodig dus een keer extra wat bestellen is heel maatschappelijk verantwoord. En als je bedenkt dat je nu toch niet op stap kunt, is het op deze manier uitgeven niet zo erg toch. Bestel gewoon op woensdag of donderdag je lievelingsgerecht bij je dat leuke restaurant en maak van je thuiswerkdag een bijzondere dag.

Nog een tip: vraag aan je stamcafé of ze borrelplateaus serveren. Thuis genieten en de horeca ondersteunen. Wij noemen dat een win-win situatie

Quality time with friends

Met niet veel mensen tegelijk bij elkaar mogen zijn heeft ook een andere leuke kant. Quality time! Nu is het dus de tijd om eens ongegeneerd veel aandacht aan je lieve vriend of vriendin te kunnen geven. Of om dat dat leuke vrienden stel uit te nodigen. Stuur een invite voor een lunch, dinertje of een bij kletsavond. Spreek een lange zondagmiddag af en ga wandelen en daarna thuis borrelen of spelletjes doen.

Er op uit..

De herfst leent zich misschien voor binnen zitten maar ook buiten is het heerlijk nu. Lekker met een warme sjaal in het zonnetje genieten van de kleuren en vallende blaadjes. Ga samen wandelen of neem je Eastpak rugzak mee en ga beukennootjes en eikeltjes verzamelen. Stap uit je comfortzone en ga een heus herfstblaadjes gevecht aan. De buitenlucht is gezond en juist nu dus belangrijk voor je. Daarnaast zorgt de natuur er voor dat je makkelijker je hoofd even leeg kunt maken en al je zorgen en het leed in de wereld kunt vergeten.

En als je weer thuis komt drink je warme chocolademelk of koffie met slagroom en smul je van eigengebakken koekjes, cake of appeltaart. Onderweg foto’s maken is een aanrader. Ook voor de gekke bekken met slagroom snorren thuis. Leuk voor de verhalen later.

En shoppen natuurlijk, in je kast en online

De herfst zonder shopdag is natuurlijk niet te bedenken. Dus shop je nu online. Eerst je kledingkast grondig doorspitten en alles wat je niet meer draagt of te klein is, er uit gooien. Verkoop het online of geef het aan een vriendin of goed doel. Check ook je schoenen en lingerie. Gooi te kleine of oude bh’s gewoon weg.  Een te kleine of slecht zittende bh is niet alleen slecht voor je houding en je borsten maar is ook niet mooi onder je kleding. Daarnaast zijn er veel mooie kleine maar ook mooie en grote maten bh ’s te koop. Ben je net bevallen? Dan is thuisshoppen zeker een must. Verwen je als eerste met een goede voedingsbh want dan staat je nieuwe kleding veel mooier. Tenslotte wil jij ook stralen op alle foto’s die nu van jou en je kleintje gemaakt worden toch?