Onthaasten doe je op de Wadden


Het is al heel rustgevend om onze mooie Wadden te bewonderen via de webcam, maar om eens serieus te onthaasten is een echt bezoek aan de wadden eilanden een aanrader. Er is op de eilanden genoeg te zien en te doen, maar wanneer je echt op zoek bent naar het ultieme onthaasten dan zijn onderstaande tips voor jou!

Vouw jezelf dubbel op Vlieland

Het geluid van de golven, de geur van de zee en het zonnetje op je huid; daar word je natuurlijk al helemaal ontspannen van. Wanneer je dit ook nog eens combineert met een goede yoga sessie voel je je helemaal een nieuw mens. Dus stop een handdoek en fles water in je MYOMY tas, en neem je yogamatje onder de arm, want op Vlieland kun je op zoek naar de ultieme ontspanning door yoga te beoefenen op verschillende unieke locaties. Zo kun je uiteraard een les volgen op het strand of in de duinen, maar ook in de rustgevende bossen worden lessen georganiseerd. Wil je liever wat meer uitdaging? Dan is SUP-Yoga echt iets voor jou. Hierbij wordt je evenwicht danig op de proef gesteld en moet je niet bang zijn voor een nat pak, want je doet de yoga oefeningen op een surfplank, middenin de Waddenzee.

Sterren kijken op Terschelling

Er zijn tegenwoordig maar weinig plekken waar het nog echt donker wordt. Dat klinkt misschien helemaal niet zo erg, maar toch is lichtvervuiling niet goed voor mens en natuur. Zo kunnen we door al dat licht de sterrenhemel op de meeste plekken helemaal niet goed bewonderen. En wat is er nou rustgevender dan staren naar dat eindeloze heelal? Op Terschelling vind je de perfecte plek om weer eens uitgebreid naar boven te turen. Natuurgebied ‘De Boschplaat’ op Terschelling is namelijk als eerste gebied van Nederland benoemd tot ‘Dark Sky Park’. Dat houdt in dat je hier nog echte duisternis vindt. Stop een snack en verrekijker in je heuptas, want meer heb je niet nodig. Ga lekker achterover liggen op de duintoppen en vergaap je aan al dat moois.

Ameland; zeehonden spotten

Het water heeft een magische aantrekkingskracht op veel mensen. Zodra je je blik over de zee laat glijden gebeurt er iets bijzonders in je lijf. Alles komt tot rust en ontspannen gaat bijna vanzelf. Tijdens een rondvaart om zeehonden te spotten hoef je echter helemaal niet echt te turen, want de kans dat je ze ziet is behoorlijk groot. Vooral wanneer ze in het zonnetje liggen te genieten op een zandbank kun je die schattige snoetjes uitgebreid bekijken.

Texel; waddenwandelen

Hippocrates zei niet voor niets dat wandelen het beste medicijn is. Het kan soms ook bijna een beetje hypnotiserend werken om de ene voet voor de andere te zetten, en je gedachten gewoon de vrije loop te laten. Op Texel kun je wandelen dat het een lieve lust is. Score een handige tas tijdens de cowboysbag sale waar je een lekkere lunch in kunt stoppen en wandel over het 30km lange strand, of kies voor een van de andere mogelijkheden. Ontdek een andere kant van Texel met een wandeling door de weilanden en de polder, weg van de gebaande paden. Of geniet van de lente op Texel met de Lammetjeswandeltocht op Tweede Paasdag. Genoeg mogelijkheden om de beentjes te strekken!