Bijzonder overnachten in Harlingen


Vanuit Harlingen kun je uiteraard de boot pakken richting Vlieland of Terschelling, maar in deze stoere havenstad is ook meer dan genoeg te beleven om juist even te blijven plakken. Wanneer je dan Frieslands enige havenstad bezoekt kun je er natuurlijk voor kiezen om te overnachten in een gewone hotelkamer, maar soms wil je gewoon eens iets anders, toch? Dan kun je in Harlingen prima uit de voeten, want hier kun je je weekendtas uitpakken op een aantal heel bijzondere slaapplekken.

Slapen op niveau; de Havenkraan van Harlingen

Deze bijzondere overnachting is minder geschikt voor mensen met hoogtevrees. Midden in de haven van Harlingen staat namelijk een volledig gerenoveerd havenkraan, die na jaren lang lossen van scheepsvrachten, nu dienst doet als speciale hotelkamer!
De kraan zelf is maar liefst 45 meter hoog, maar jij legt je hoofd op 17 meter hoogte, waar de cabine zich bevindt, op een kussen. Je kunt er voor kiezen om je laptop uit je laptoptas 14 inch te halen om in bed een romantische film te kijken, maar met het schitterende uitzicht over de Waddenzee is dat eigenlijk helemaal niet nodig. Bovendien biedt deze bijzondere hotelkamer naast een knusse zithoek met panorama-view, een dakterras en centrale verwarming ook gewoon televisie.

Doe jij het licht uit? Slapen in de vuurtoren

Mocht je nog op zoek zijn naar een mooie locatie om een huwelijksaanzoek te doen, zoek dan niet verder. Romantischer dan deze bijzondere plek om te overnachten wordt het echt niet. Deze locatie is niet zo geschikt voor mensen die niet goed kunnen traplopen, want hoewel het trappenhuis verrassend ruim is, moet je toch wel een aantal omwentelingen maken voor je bij de eerste van de drie etages aankomt. Alles in deze vuurtoren is aangepast aan de rondingen van de toren. Zo ook de ronde douche die je hier aantreft. Op de etage hierna vind je de slaapkamer met een op maat gemaakt bed, een gezellig zithoekje en alles wat je verder nodig hebt voor een heerlijke nachtrust. Maar de mooiste verdieping is natuurlijk de bovenste. Daar waar ooit een lamp de schepen naar de veilige haven begeleidde kunt u nu, onder de originele koperen koepel, genieten van een heerlijk diner voor twee. Maar natuurlijk is het nog romantischer om naar buiten gaan, en samen vanaf de omheinde omloop te kijken naar een ondergaande zon.

Rustig slapen in deze reddingsboot

De Lilla Marras is meer dan een reddingsboot die sinds 1955 de wateren trotseerde om zeevarenden te hulp te schieten. Na jaren trouwe dienst is ze nu volledig gerestaureerd en aangepast om te dienen als exclusieve hotelkamer. Dit architectonische kunstwerkje is helemaal ingericht om jouw verblijf zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Met zijn ronde raampjes, opstaande drempels en trappetjes is deze slaapplaats wel erg speels, maar toch kunnen de kinderen hun zebra tas hier beter niet uitpakken voor een nachtje logeren. Geschikt voor twee personen is dit een perfecte romantische ‘get away’ voor diegene die echt op zoek is naar iets bijzonders. Lekker badderen, genieten van het ontbijt met uitzicht op de haven en de zee of een vaartocht van twee uur; het is allemaal mogelijk in deze bijzondere reddingsboot.