De mooiste bezienswaardigheden in Nederland volgens Parkvakanties

Nederland is verrassend veelzijdig en prachtig. Meer dan ooit worden we momenteel uitgenodigd ons eigen kikkerlandje te ontdekken in plaats van naar het verre buitenland te gaan voor een vakantie. Parkvakanties heeft de 50 mooiste plekken van Nederland verzameld. Oh my, die wil je zien!

Herken je dit ook? Je gaat op reis naar een voor jou nog onbekend gebied. Praat met locals en komt er tijdens de gesprekken achter dat zij de plekken die jij bezoekt of hoog op je to-go-lijst hebt staan nog niet -of nauwelijks- kennen. Mogelijk dat je er op dat moment raar van opkijkt, maar draai het nu eens om: Hoeveel oer-Hollandse trekpleisters heb jij met eigen ogen gezien en beleefd? Voor menig Nederlander is het niet anders dan de situatieschets zoals je die in het buitenland vaak tegenkomt. Zoveel mooie plekken zijn nog onbekend voor landgenoten. En dat is zo zonde! Je hoeft namelijk echt niet ver weg om je onder te dompelen in waanzinnige sferen. Dat bewijst deze lijst met de mooiste bezienswaardigheden in Nederland van Parkvakanties helemaal!

Nederland is zo mooi

Van Tulpen bewonderen in het Keukenhof, grachtenpanden checken in Amsterdam tot Volendamse vis eten, strandwandelingen maken langs de Noordzee of op de Waddeneilanden en nog veel meer. Nederland is rijk aan magische plekken en is veelzijdiger dan je nu misschien voor ogen hebt.

De lijst met 50 hotspots biedt een gevarieerd overzicht van Neerlands’ mooiste steden, natuurgebieden, nationale parken, meren, duinen, bossen, stranden, jachthavens, musea, kerktorens, landgoederen, kastelen en zijn kasteeltuinen. Ook het populairste attractiepark en uitzonderlijke bouwwerken zoals we die alleen in onze lage landen kennen, denk aan de Deltawerken in Zeeland en de afsluitdijk in het noorden van ons land, hebben een speciale vermelding in de lijst.

Ontdek nieuwe bezienswaardigheden

Nu we tegenwoordig meer in Nederland blijven is een vakantie dichter bij huis  aantrekkelijker dan ooit. Want ja, je wilt er natuurlijk wel even tussenuit! Laat deze bijzondere tijd waarin we leven een uitnodiging zijn om op ontdekkingstocht te gaan door eigen land.

Wij van Parkvakanties weten door ons onafhankelijk overzicht van vakantieparken verspreid door het hele land hoe mooi en veelzijdig Nederland is. Dat delen we graag met je. Gegarandeerd dat jij ook met deze 50 tips nieuwe inspiratie krijgt voor een volgend tripje weg. Fijne vakantie!